Szűrés
Ár (Ft)
8 000 Ft - 14 000 Ft
Alk.
Kiszerelés
Főzde

Törköly pálinka

A leszüretelt szőlő egyből a borászatokba köt ki és az érett gyümölcsöt azonnal feldolgozzák. A szőlő a gyümölcsprésbe kerül, ahol összeroppantják. A szőlő leve kifolyik és elindul a borrá válás. A visszamaradt növényi anyagból, azaz a héjából készül a törköly pálinka. A törköly minősége függ az eljárástól, a szőlő fajtájától és az évjárattól. A visszamaradt növényi anyag körülbelül a szőlő 15, esetleg 30 százalékát teszi ki. Érdekesség, hogy a magyar pálinkatörvény szerint csak az a párlat nevezhető törkölypálinkának, amely Magyarországon termesztett szőlőből készül és itt palackozták, készítették ízesítés és színezés nélkül.


8termék 18