Szűrés
Ár (Ft)
1 000 Ft - 15 500 Ft
Alk.
Kiszerelés
Főzde

Szilva pálinka

A szilva pálinka a pálinkakészítők és a pálinka kedvelők körében is kivételes népszerűségnek örvend. Ennek az italnak a magas cukortartalma és a szilvából származó intenzív ízvilága miatt hódítja meg az ínyencek szívét. A szatmári szilva pálinka az egyik olyan pálinkafajta, amely különleges aromájával kiemelkedik a pálinkák között. A szilva íze magában hordozza a gyümölcs édességét és egy kis savanykás jegyet is, amely frissességet és élénkséget ad az italnak. Ez a kombináció az egyik oka annak, hogy sokak számára a szilvapálinka az egyik kedvenc.

Az is előnyös tulajdonsága a szilvának, hogy a gyümölcsstömeget tekintve ebből a gyümölcsből készíthető el a legtöbb pálinka. A szilva húsos és sűrű, ami ideálissá teszi a pálinkakészítéshez.


40termék
 

A szilva pálinka kóstolásakor érdemes figyelni az ital színére, illatára és ízére. A jó minőségű szilvapálinka kristálytiszta, és illata friss szilvát vagy száraz gyümölcsöket idéz. Az íze édeskés, gyümölcsös és lehetővé teszi a szilva jellegzetes karakterének érvényesülését

A szatmári szilva pálinka egy különleges kategória, a Szatmár megyében termő szilvafajták kivételes ízvilágot hordoznak magukban. Ezek a szilvák édeskésebbek és intenzívebbek lehetnek, mint más területeken termesztett fajták. Ennek köszönhetően a szatmári szilvapálinka még gazdagabb ízeket és aromákat kínál, amelyek egyszerűen lenyűgözőek.