Szűrés
Ár (Ft)
1 000 Ft - 17 500 Ft
Alk.
Kiszerelés
Főzde

Barack pálinka

Hazánkban a legtöbb őszibarackot Csongrád Vármegyében termelik, ahol az éves terméshozam eléri a 12 739 tonnát.  Érdemes azonban megemlíteni a Göncön termesztett kajszibarackot is, amelynek igen különleges az illata és a zamatanyaga. Lekváros jegyei miatt teljesen más az itt készített kajszibarack pálinka ízvilága. A barack pálinkák közül sokak által ismert és fogyasztott a sárgabarack pálinka és az őszibarack pálinka.  A kecskeméten készült, eredetvédett ital, amelynek az érleléstől halványsárga a színe. A homokon termesztett gyümölcs egyedi illatát és zamatát, a napfényes nappaloknak és a hűvös éjszakáknak köszönheti.


34termék
 

A Barack pálinka készítése igazi mesterség, mely magában foglalja az őszibarack, sárgabarack és kajszibarack pálinka különleges aromájának megtartását. Az őszibarackból készüét pálinka ötvözi az érett gyümölcs ízét, és több fajta keverésével éri el a kifinomultságot. Az érési idő miatti különbségek miatt a keverés fontos szerepet játszik a pálinka készítésében.

A sárgabarack, amellett, hogy kiváló alapanyag a pálinkához, a gyümölcs változó cukortartalmával hozzájárul a jó cefre elkészítéséhez. A cefrézés során történő magozás elengedhetetlen, hogy kizárjuk a ciánvegyületek jelenlétét, és biztosítsuk az egészségügyi szabványoknak való megfelelést. A barack cefre alacsony savtartalommal rendelkezik, ezért savazásra lehet szükség, melyet egyszerűen lakmuszpapírral ellenőrizhetünk.

Az őszibarack kifinomultsága és minősége szorosan összefügg az alkoholtartalommal. Legalább 45% alkoholtartalom szükséges ahhoz, hogy az íze és illata a legkifejezettebb legyen. A barackot teljes érettségükben kell szüretelni, különös figyelmet fordítva a sárgabarackra, melynek túlérett állapotából készült pálinka különösen aromás és ízletes.

A pálinka készítés művészete és tudománya egyaránt rejlik abban, hogy a gyümölcsök ízét és aromáját megőrizzük, és mindezt alkoholba zártuk. A legfinomabb pálinka titka a gondosan válogatott gyümölcsökben, a szakértelemmel végzett lepárlásban, és a hosszú érlelésben rejlik. Ebben a különleges italban minden korty egy csokor friss gyümölcsös élvezetet kínál, és a minőségi pálinka szerelmeseinek igazi kulináris élményt nyújt.